Πατητή Τσιμεντοκονία

Τι είναι η Πατητή Τσιμεντοκονία;

Πρόκειται για ένα ρευστό υλικό υψηλής ανθεκτικότητας και αντοχής που χρησιμοποιείται για την επίστρωση ενιαίων επιφανειών εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων. Χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας και στο εξωτερικό, ωστόσο καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων διακοσμητικών τεχνικών και δεν λείπει από τα πιο μοντέρνα κατασκευαστικά έργα!

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της;

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει την ιδιαιτερότητα να μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο επιφάνειας όπως μάρμαρο, γυψοσανίδα, ξύλο, μωσαϊκό, τσιμέντο κτλ. Είναι το ιδανικό υλικό για δημιουργία ενός αρμονικού αποτελέσματος χωρίς αρμούς μεταξύ επιφανειών ακόμα και αν αυτές δεν είναι κατασκευαστικά όμοιες. Παράγεται σε πλήθος χρωμάτων και υφών και έχει απεριόριστες δυνατότητες για τεχνοτροπίες.

Τα χαρακτηριστικά της:

Πέρα από το μοναδικό εικαστικό αποτέλεσμα που αποδίδει η πατητή τσιμεντοκονία, πρόκειται για ένα υλικό με υψηλές μηχανικές αντοχές, ανθεκτικότητα στον χρόνο και αντιχαρακτικές ιδιότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με άλλα οικοδομικά υλικά, η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα υλικό οικολογικό, καθώς για την παραγωγή της δεν απαιτούνται χημικά.

Η τέχνη της πατητής τσιμεντοκονίας

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική είναι συνυφασμένη με την τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας καθώς μπορεί να αποδοθεί εύκολα και με χαμηλό κόστος ένα άρτιο αποτέλεσμα με εντυπωσιακές τεχνοτροπίες σε κάθε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο και σε κάθε επιφάνεια. Η εμπειρία μας, μας επιβεβαιώνει πως τα τελευταία χρόνια η τεχνική υιοθετείται όλο και περισσότερο όχι μόνο στην δημιουργία χώρων αλλά και στις ανακαινίσεις επαγγελματικών ή ιδιόκτητων οικοδομημάτων, μεταμορφώνοντας δημιουργικά τους χώρους σε κομψοτεχνήματα της σύγχρονης εποχής.
 

Loading